SvijetOdbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta traži istragu protiv Olivera Varhelyija

Odbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta traži istragu protiv Olivera Varhelyija

Odbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta traži istragu protiv komesara Evropske unije za proširenje Olivera Varhelyija. Holandski evroparlamentarac Thijs Reuten objavio je na svom Twitter profilu da je povod za istragu izvještaj u kojem stoji da Varhelyi namjerno potkopava značaj reformi demokratije i vladavine prava u zemljama pristupnicama Uniji.

U objavi je navedeno da Odbor za vanjske poslove zahtjeva nezavisnu i nepristrasnu istragu o tome predstavljaju li ponašanje i politike komesara Varhelyija kršenje Kodeksa ponašanja za članove Evropske komisije i obaveza komesara za proširenje.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE