Od večeras zabrana kretanja od 18 do 5 sati

POLICIJSKI SAT U FBIH 203

Federalni štab donio naredbu: Od večeras zabrana kretanja od 18 do 5 sati

Federalni štab civilne zaštite na jučerašnjem zasjedanju donio je naredbu o uvođenju policijskog sata na području FBiH. Prema naredbi koja je donesena naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH od 18 sati navečer do 5 sati ujutru. Ova naredba stupa na snagu od večeras.

Dalje se navodi da se ova zabrana ne odnosi na sve zaposlene koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

Ističe se da će se realizacija ove naredbe izvršiti shodno kantonalnim propisima o javnom redu i miru. Za provođenje ove naredbe odgovorni su federalni ministar i kantonalni ministri unutrašnjih poslova.

Time je uvažen prijedlog ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare koji je na zahtjev premijera Fadila Novalića predložio da se u FBiH uvede policijski sat.

Krizni štab RS-a za vanredne situacije jučer je donio odluku o zabrani kretanja svih osoba u RS, u trajanju od 20 do 5 sati, a ova naredba stupila je na snagu sinoć.

Klix