Za ovaj recept bit će vam potrebno:
- 500 grama špinata (može i zaleđeni)
- jedna glavica crvenog luka
- dva čehna bijelog luka
- 20 grama maslaca
- 100 mililitara mlijeka
- dva jajeta
- jedna kašika brašna
- nekoliko kašika mlijeka
- sol
Priprema:
Za početak usitnite crveni luk, a bijeli luk narežite na tanke listiće. Na laganoj vatri istopite maslac. Ukoliko nemate maslac možete koristiti i ulje. Najprije dinstajte crveni luk pa kada omekša, dodajte špinat.
Ukoliko koristite zaleđeni špinat, potrebno ga je odlediti na sobnoj temperaturi. Ubrzo nakon dodavanja špinata, ubacite i bijeli luk i 100 mililitara mlijeka.
U jednoj posudi umutite jaja s kašikom brašna i nekoliko kašika mlijeka pa posolite. Umućenu smjesu dodajte špinatu i lagano umiješajte. Ostavite da se sve kuha nekoliko minuta, a onda dodatno posolite.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.