Lokalne TemeCrna HronikaObrat u slučaju mladića koji je "pretučen na kućnom pragu, samo zato...

Obrat u slučaju mladića koji je “pretučen na kućnom pragu, samo zato što se izjašnjava kao Srbin”

Početkom 2021. godine, tačnije u mjesecu martu RTRS je objavio informaciju da je Haris Jovan Mataradžija iz Visokog pretučen je na kućnom pragu u tom gradu, te kako su tada izvjestili na RTRS-u, smatra se da je razlog za napad to što se, i pored činjenice da je rođen u braku Srpkinje i Bošnjaka, osjeća i izjašnjava kao Srbin.

“Na Mataradžiju su trojica napadača nasrnula tokom dana, dok je zatvarao vrata garaže u porodičnoj kući”, istakli su iz RTRS-a-

Ovaj slučaj je uznemirio javnost u Visokom, a kako eksluzivno saznaje portal Visoko.co.ba, u ovom slučaju je došlo do obrata.

Prema dokumentu do kojeg smo došli, Tužilaštvo ZDK-a vodi postupak protiv Harisa Jovana Mataradžije, a upravo su svjedoci u ovom slučaju osobe koje su se spominjale kao napadači na imenovanog.

Visoko.co.ba / Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE