ZanimljivostiReceptiObradujte sebe čokoladnim slatkišom - kuglof na neobičan način

Obradujte sebe čokoladnim slatkišom – kuglof na neobičan način

Vikend je rezervisan za uživanje, u svakom smislu. A kako da jedna subota prođe bez savršenog slatkiša?
Donosimo vam jedan jako dobar recept za obradovati sebe.

Sastojci:

FIL OD KIKIRIKIJA:
– ¾ šolje putera od kikirikija
– 150 g krem sira
– ¼ šolje šećera u prahu
– 1 jaje
– 3 kašike punomasnog mlijeka

KOLAČ:
– 1 šolja vode
– 170 g putera + malo za podmazivanje pleha
– 1/3 šolje kakao praha + 2 kašike
– 1 kašika espreso kafe
– 2 šolje brašna
– 1 ½ šolja šećera
– 1 kašičica sode bikarbone
– 2 jajeta
– 1 kašičica arome vanile
– ½ šolje kisele pavlake

PRELIV:
– ½ šolje slatke pavlake
– 1 kašika šećera
– 2 kašike kukuruznog sirupa
– ¼ šolje putera od kikirikija
– 150 g crne čokolade

Priprema:
Pleh za kuglof namažite puterom, pa dodajte kakao prah. Navedene sastojake za film  doboro umutite pa sklonite sa strane. Onda umešajte sastojke za kolač, prateći video uputstva. Sipajte smesu u kalup, otprilike do 1/3 pleha, a potom dodajte kikiriki krem, pa ponovo na kraju čokoladni. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Za to vreme napravite preliv I to tako što ćete u slatkoj pavlaci na srednjoj temperature rastopiti šećer I kukuruzni sirup I kikiriki puter. A onda vreli sos preliti preko rendane čokolade. Kada dobijete fin kompaktni čokoladni krem, prelijte ga preko gotovog kuglofa.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE