PreporukaObjavljena monografija povodom 70 godina Lutkarskog kazališta Mostar

Objavljena monografija povodom 70 godina Lutkarskog kazališta Mostar

Lutkarsko kazalište Mostar (LKM) predstavit će svoju monografiju u okviru 56. međunarodnog festivala kazališta Lutaka – PIF  koji se održava od 15. do 21. rujna u Zagrebu.

Monografija pod nazivom ”Djetinjstvo koje traje – Lutkarenje, Grad i mi” objavljena je u sklopu proslave 70 godina neprekinutoga umjetničkog rada Lutkarskoga kazališta Mostar, a svoje predstavljanje imat će u Kulturnom centru Travno s početkom u 18 sati, priopćeno je iz LKM-a.

Raskošnu kazališnu monografiju osmislio je i uredio književnik i publicist Darko Juka, a sadržajno nudi lepršav presjek sedam desetljeća dugoga stvaralačkog puta LKM-a i svih mališana koji su rasli uz njegove antologijske predstave.

– Stvorili smo knjižni spomenik jednomu trajanju, jednomu svjetlu koje nije ugaslo unatoč svim iskušenjima kojima je bilo, ili jest, izloženo – rekao je Juka.

Ravnatelj Tibor Oreč istaknuo je kako su itekako svjesni svoje velike odgovornosti u društvu i kako ih to zapravo pogoni predano i s nepresušnom ljubavlju raditi svoj posao.

Slavljenička monografija, osim mnoštvom fotografija iz svih razdoblja djelovanja, obiluje i tekstovima regionalno i svjetski priznatih redatelja, scenarista i dramaturga, posvećenih upravo rođendanu Lutkarskoga kazališta Mostar.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE