NaslovnicaPreporukaObjavljen tra...

Objavljen trailer za film “Oluja” srbijanskog reditelja Miloša Radunovića

Objavljen je trailer za film “Oluja” srbijanskog reditelja Miloša Radunovića.

“Projekt govori o jednom od najvećih srpskih stradanja u novijoj historiji”, opis je na YouTubeu.

“Riječ je o prvom projektu srpske kinematografije o stradanju Srba u progonu 1995. godine, koji prenosi priču o bolnoj temi iz prošlosti sa željom da se ne zaborave sudbine i žrtve običnih ljudi, tihih heroja historije, i da ostanu kao svjedočanstvo za buduće generacije”, pišu tamošnji mediji o filmu.

U glavnoj ulozi našao se Jovo Maksić, izbjeglica iz Knina.

“Mislim da je vrijeme da se dotaknemo ove bolne teme i jednostavno kažemo svoju stranu tog rata, da nas ne prikazuju samo kao zločince, već da bismo vidjeli da su i naši ljudi ozbiljno patili. To su teme kojih bi se definitivno trebalo dotaknuti i mislim da bismo trebali snimiti što više filmova o našim bolnim temama.

Deseci filmova o Jasenovcu, Oluji, o Kosovu, baš kao što su Amerikanci napravili pregršt o Vijetnamu. Toliko je priča koje se mogu ispričati, a one su teške i tragične. Dok sam razgovarao sa svjedocima, bilo mi je jako teško i mislim da bi mlađe generacije trebale vidjeti što nam se događalo kroz povijest.

Imam troje djece i moja starija kći, koja ima 10 godina, sada sa mnom gleda Daru iz Jasenovca. Djeca danas jednostavno ne znaju što se dogodilo i mislim da je naša dužnost ispričati te tragedije”, ranije je kazao reditelj Radunović.

Film “Oluja” u kina stiže ove jeseni.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.