NaslovnicaSvijetObjavljen klj...

Objavljen ključni sudski dokument koji opravdava pretragu Trumpovog imanja na Floridi

Objavljen je sudski dokument kojim se opravdava pretraga imanja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi CNN.

Dokument ima 38 stranica, ali dosta toga je zatamnjeno.

Spominju se tajni dokumenti koje je Trump iznio iz Bijele kuće, koji su u maju ove godine predani Nacionalnoj arhivi. U 14 od 15 kutija navodno je bilo povjerljivih informacija.

Prema sudskom dokumentu koji je upravo objavljen, 67 dokumenata koje je Trump iznio iz Bijele kuće bilo je označeno kao “povjerljivo”, 92 kao “tajno”, a 25 kao “vrlo tajno”.

Postojala je opravdana sumnja da se na njegovom imanju u Mar-a-Lagu na Floridi nalazi još dokumenata s povjerljivim informacijama.

Navodi se da je također postojala opravdana sumnja da će na imanju biti pronađeni dokazi o opstrukcijama procesa koje je vršio Donald Trump.

Prema sudskom dokumentu, povjerljivi dokumenti koje je Trump držao u Mar-a-Lagu vjerojatno sadrže neke od najstrožijih čuvanih tajni tijela američke nacionalne sigurnosti.

Novinari su zamolili za komentar glasnogovornicu Bijele kuće Karine Jean-Pierre, no odbila je komentirati dokument koji je upravo objavljen.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.