NaslovnicaLokalne TemeObilježena go...

Obilježena godišnjica pogibije tri šehida iz Gornjeg Vakufa

Delegacija iz Gornjeg Vakufa predvođena načelnikom Seadom Čauševićem, predstavnicima Udruženja šehida Gornjeg Vakufa, kao i članovima šehidskih porodica i učenicima generacije vakufskih škola posjetila je danas Visoko. Povodom je obilježavanje godišnjice pogibije tri šehida, Dauda Begovića, Muharema Hadžiabdića i Nihada Omeragića, koji su svoje živote dali braneći domovinu od agresije i učestvujući u akciji deblokade Sarajeva. – Jedan od naših glavnih emaneta i obaveza je da ne zaboravimo naše šehide i sve one koji su učestvovali u odbrani naše domovine od agresije. Sretan sam da su danas u Visokom i naši mladi, učenici generacije škola iz Gornjeg Vakufa, a to je značajno da ne zaboravimo ono što se desilo i da prenosimo na mlađe, kako bi se kontinuitet sjećanja i obilježavanja nastavio. – kazao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je zajedno sa saradnicima i predstavnicima visočkih udruženja bio domaćin gostima iz Gornjeg Vakufa. Delegacije su prvo obišle Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima Visokog, a nakon toga i spomen obilježje vakufskim borcima u Vratnici, da bi nakon toga delegacija imala i čas historije u Kulturnom centru Altindag.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.