NaslovnicaLokalne TemeObilježena go...

Obilježena godišnjica pogibije Nijaza Nizeta Šahinovića

U nedjelju su članovi porodice, prijatelji i predstavnici Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Visoko obišli mjesto pogibije i Spomen obilježje Zlatnog ljiljana rahmetli Šahinović Nijaza Nizeta u selu Brutusi na Treskavici, u povodu 27. godišnjice od pogibije ovog istinskog heroja. Učenjem sura iz Kur'ana i dove odata je dužna počast heroju Nizetu, te visočkim borcima koji su poginuli na širem rejonu Treskavice (njih 13) kao i svim šehidima BiH.

ČUVANJE KULTURE SJEĆANJA NA NAJHRABRIJE SINOVE NAŠE DOMOVINE TRAJNA JE OBAVEZA SVIH NAS.

Da se ne zaboravi.
ŠAHINOVIĆ (Muharem) NIJAZ – NIZE
Sin Feride i Muharema.
Rođen 24.07.1959. godine u Visokom.
Po zanimanju je bio precizni mehaničar zaposlen u KTK Visoko.
Nije bio oženjen.
Pripadnik jedinica Armije BiH od 08.04.1992. godine.
Najveće armijsko ratno priznanje „Zlatni ljiljan“ dobio 1994. godine kao pripadnik Manevarskog bataljona 321 bbr.
Poginuo 23.07.1995. godine na Brutusima-Treskavica, u činu natporučnika, na dužnosti komandira 1. lahke pješadijske čete 146. lahke brigade.
Ukopan 25.07.1995. godine na šehidskom mezaju u Vareškom polju Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.