NaslovnicaLokalne TemeObilježena go...

Obilježena godišnjica pogibije Fikreta Ajdinovića

U subotu je u organizaciji Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” upriličen obilazak spomen ploče i mezara Fikreta Ajdinovića – Šoka. Učenjem odlomaka časnog Kur’ana i prigodnim riječima te emotivnim sjećanjima komadanta jedinice “Frka” – 302. mtbr. Ferida Provalića, prisutni članovi porodice i prijatelji prisjetili su se ovog heroja koji svoj život uzidao u temelje naše Bosne i Hercegovine.

Fikret Ajdinović – Šok

Rođen 22.04.1972. godine u Tujlićima – Visoko, gdje je i živio. Pripadnik jedinica Armije BiH od 19.07.1992. godine. Poginuo 30.07.1993. godine u rejonu Jasikovac – Fojnica kao pripadnik 302. mtbr. Ukopan 01.08.1993. godine u Kalićima – Visoko. Posthumno je odlikovan priznanjem “Zlatni ljiljan”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.