SportBorilački sportoviObilježen jubilej 20.godina Taekwondo Akademije "Zejd" Sarajevo

Obilježen jubilej 20.godina Taekwondo Akademije “Zejd” Sarajevo

U sklopu obilježavanja jubileja 20 godina taekwondo akademije Zejd Sarajevo u sportskoj dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu upriličeno je i takmičenje pod nazivom otvoreno taekwondo prvenstvo Federacije BiH 2015. Jubileju su prisustvovali gosti iz Hrvatske,Srbije i BiH. Načelnik opštine Novi Grad Sarajevo gosp.Semir Efendić otvorio je ovo takmičenje te čestitao jubilej i poželio mnogo uspjeha u daljem radu akademije Zejd. Voditeljica glavnog programa i ceremonije otvaranja gđa.Meldina Ugarak posjetila je sve prisutne na ostvarene rezultate akademije koji ovaj kolektiv svrstava među najuspješnije taekwondo kolektive u zemlji ali i šire. Organizator i domačin takmičenja uručio je plakete zaslužnima koji su pomogli rad akademije u proteklom period te se zahvalio na podršci. Zvaničan ručak ( švedski stol ) upriličen je za učesnike i zvanice. Medalje,diploma,zahvalnice i pehare za najuspješnije uručili su. Predsjednik Federalnog TKD saveza gosp.Samir Šarić, Hase Tirić prvi predsjednik akademije te aktualni predsjednik akademije Zejd Dukmenić.

Među zvanicama prisustvovali su i predstavnici sponzora gosp. Avdo Užičanin Infinity, predstavnici SFORD-a,gosp. Mirnes Bošnjaković BM Logistic d.o.o, gosp.Faruk Husović Zela d.o.o, Avdo Subašić predsjednik U.B.C.L, gosp.Muamer Smailhodžić Index line, predstavnici opštine Novi Grad Sarajevo, predstavnici TKDS BIH , TKDS Federacije BIH i ostali. Taekwondo akademija Zejd Sarajevo nastupila je sa 19 takmičara koji su osvojili:

Ukupno 19 medalja  4 ZLATNE – 6 SREBRNIH – 9 BRONZANIH MEDALJA. VRTIČANCI u ekipnom plasmanu timova zauzeli su 1.mjesto UKUPNI PLASMAN u konkurencijama vrtičanaca,mlađih kadeta,kadeta,juniora i seniora Akademija Zejd je u konkurenciji 18 timova iz Srbije,Hrvatske I BiH zauzela 3.mjesto
Osvajači medalja Akademije Zejd Sarajevo su:

ZLATNE MEDALJE
1.DUKMENIĆ JAHJA
2.HRVAČIĆ HAMZA
3.SALIHBEGOVIĆ ASJA
4.BORIŠIĆ HENNA

SREBRNE MEDALJE
1.DUKMENIĆ ISA
2.KESTEN AHMED

3.PINJIĆ ZIJAD
4.UŽIĆANIN AFFAN
5.HRVAČIĆ ALI
6.AMINA LUPIĆ

BRONZANE MEDALJE
1.BEGIĆ AMER
2.DEDOVIĆ ABDULAH
3.DEDOVIĆ EMANI

4.GECA MUHAMED
5.HAŠIĆ SENAD
6.KIM KWAN WOO
7.PEZO HALIMA
8.PEZO OMER
9.UŽIĆANIN ALAJA

UKUPNI EKIPNI POREDAK TIMOVA

  1. CRNI LABUDOVI – VISOKO
  2. HTKD HVOJNICA – FOJNICA
  3. AKADEMIJA ZEJD – SARAJEVO

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE