Obilježen Dan škole u Velikom Čajnu

SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE U VELIKOM ČAJNU

Današnje svečano obilježavanje OŠ “Musa Ćazim Ćatić” započelo je obilaskom područne škole u Podvincima i pregledom urađenih radova na samoj školi i pripadajućem igralištu u dvorištu škole.Nakon toga učenici škole su održali prigodnu priredbu, uručene su zahvalnice i pokloni te je upriličeno svečano otvorenje druge po redu u našem gradu “biblioteke igračaka” namijenjene predškolcima i prvačićima, a čiji je realizator Centar za podršku Roma “Romalen” iz Kaknja.

“Želim iskoristiti priliku da se zahvalim predstavnicima Udruženja koji rade ovako lijepe stvari za našu djecu i što su uzeli i Visoko za mjesto svog interesovanja i za otvaranje još jedne biblioteke igračaka što je s jedne strane značajno iz razloga što su nam prijatelji, a s druge strane što će naša djeca od toga imati koristi. Zahvaljujem se u ime Gradske uprave, a i hvala svima koji na bilo koji način doprinose da unaprijedimo i obrazovanje i infrastrukturu u obrazovanju.
Sretan Dan škole i nadam se da ćemo sljedeći aBda dočekati u još boljim uslovima s obzirom na postojeću epidemiološku situaciju i nadam se da ćemo nastaviti praviti pozitivne priče, a one su ustvari plod našeg rada”, rekao je gradonačelnik Ganić.

Gradska uprava Visoko