Home Lokalne Teme Pozitivno Visoko FOTO: Obilježen Dan Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” – Fejzić Hana učenica generacije

FOTO: Obilježen Dan Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” – Fejzić Hana učenica generacije

0
FOTO: Obilježen Dan Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” – Fejzić Hana učenica generacije

Osnovna škola “Safvet-beg Basagić” obilježila je 50. godina rada. Povodom Dana škole učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili prigodan program koje su vodili učenici devetog razreda Iman i Emrah.

Sve goste, zaposlenike i učenike škole na svečanoj priredbi pozdravio je direktor škole Mehmed Tatarević.

Ovim putem velika zahvala upućena je roditeljima, dobrim ljudima i privrednim subjektima koji su u proteklom periodu pomagali i bez čije pomoći učenici i nastavnici ne bi postigli zavidne rezultate. Zahvalnice su dobili: Javno preduzeće BH Pošte i gospodin Sead Mušinbegović, Javno preduzeće BH Telekom, Organizacija World Vision, VGT i Sarajevo osiguranje, Sberbank poslovnica Visoko, Hifa-group Tešanj, Pak Rampart- gospodin Smailagić Nihad, Vispak Visoko, Pineto Visoko- gospodin Musabašić Muris, Vizija Visoko, Muzuri Visoko, Komohem Visoko, Baltik group Visoko, roditelji Lemeš Mevlana i Mirnes, Alijagić Harun i portal Visoko.co.ba.

Dan škole uvijek je prilika i da se nagrade učenici koji su tokom školske godine ostvarili odlične takmičarkse rezultate. Ove godine su ostvareni odlični rezultati na koje u Osnovnoj školi Safvet-beg Bašagić  mogu biti ponosni.

Veliki je broj učenika čije su vrijednosti potvrđene u toku devetogodišnjeg školovanja odličnim uspjehom i primjerenim vladanjem, a što je Nastavničko vijeće i pohvalilo.

Posebne diplome u znak priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i za primjereno vladanje u toku devetogodišnjeg odgoja i obrazovanja dobili su: Handžić Emina, Jašarević Hamza, Čardaklija Fikret, Alić Muhamed i Bulut Amina, a učenicom generacije u školskoj 2014/2015. proglašena je Fejzić Hana.

 

Komentari

komentara