Obilježen Dan mjesnih zajednica općine Visoko

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji se finansira od strane vlada Švicarske i Švedske, a realizira putem Razvojnog programa UN-a (UNDP-a), danas je u Velikoj sali Općine Visoko održan “Dan mjesnih zajednica” na kojem su  predstavnici mjesnih zajednica i udruženja prezentiralii svoja iskustva učešća u ovom i naučene lekcije koje će primjenjivati u praksi, a sa akcentom na usvojenu MZ metodologiju. 

Cilj ovog projekta je unapređenje kvalitete života građana Visokog kroz poboljšanje usluga koje se pružaju na lokalnom nivou uz povećanje demokratske odgovornosti i socijalne uključenosti.

Ispred UNDP-a BiH, gđa. Jasmina Islambegović predstavila je Novu viziju MZ u čijem kreiranju je učestvovala i Općina Visoko.

Načelnica Babić je iskazala zahvalnost mjesnim zajednicama koje su učestvovale u navedenim aktivnostima i realizirale nekoliko važnih projekata u svojim MZ, a ostale pozvala da u narednom periodu budu aktivniji i uzmu učešće u istom.

Strategija UNDP-a i Općine Visoko je kontinuirano podsticati veći angažman građana u općinskom odlučivanju, pružanju kvalitetnijih usluga, te provedbi lokalnih razvojnih inicijativa, pri čemu se revitalizacija mjesnih zajednica smatra ključnim sredstvom za postizanje ciljeva. 

Press Općine Visoko