Obilježen “Dan branitelja općine Visoko”

1524
Obilježavanje "Dana branitelja općine Visoko" na spomen obilježju Klisa

U okviru obilježavanja „Dana branitelja općine Visoko“ danas je na Klisi u MZ Stari grad organizovano zajedničko druženje boraca i građana visočke općine, s ciljem podsjećanja na prve dane otpora agresiji. Ovo druženje je četvrtu godinu zaredom organizovalo Udruženje boraca „Patriotska liga Visoko“, a zašto baš na 25.april objasnio nam je predsjednik udruženja, Senad Šahinović.

dan_branitelja– 25.april je izuzetno značajan datum, ne samo za općinu Visoko, već i za cijelu državu. Naime, tog datuma 1992.godine postrojena je prva jedinica Armije RBiH, Interventni vod Patriotske lige u oslobođenoj kasarni „Ahmet Fetahagić“ u Visokom. Iz tog razloga je i značajan ovaj datum, jer je na taj dan u prvoj oslobođenoj kasarni u BiH postrojena jedna naša jedinica i prvi put je na jarbol podignuta zastava naše domovine. – kazao je Šahinović.

dan_branitelja (10)I danas su se nekadašnji saborci minutom šutnje i Fatihom sjetili svojih ratnih drugova na spomen obilježju na Klisi, a namjera im je da ovo obilježavanje postane tradicionalno, kao podsjetnik na prve dane rata i otpora agresiji. – Želimo da na jednom mjestu okupimo naše borce, ali i omladinu, učenike, studente, kao i naše obitelji i da na dostojanstven način obilježimo „Dan branitelja općine Visoko“. ZAJEDNO ISTINOM PROTIV ZABORAVA. – poručio je predsjednik UB „Patriotska liga Visoko“, Senad Šahinović.

Komentari

komentara