NaslovnicaLokalne TemeObilježen "Da...

Obilježen “Dan branitelja općine Visoko”

U okviru obilježavanja „Dana branitelja općine Visoko“ danas je na Klisi u MZ Stari grad organizovano zajedničko druženje boraca i građana visočke općine, s ciljem podsjećanja na prve dane otpora agresiji. Ovo druženje je četvrtu godinu zaredom organizovalo Udruženje boraca „Patriotska liga Visoko“, a zašto baš na 25.april objasnio nam je predsjednik udruženja, Senad Šahinović.

dan_branitelja– 25.april je izuzetno značajan datum, ne samo za općinu Visoko, već i za cijelu državu. Naime, tog datuma 1992.godine postrojena je prva jedinica Armije RBiH, Interventni vod Patriotske lige u oslobođenoj kasarni „Ahmet Fetahagić“ u Visokom. Iz tog razloga je i značajan ovaj datum, jer je na taj dan u prvoj oslobođenoj kasarni u BiH postrojena jedna naša jedinica i prvi put je na jarbol podignuta zastava naše domovine. – kazao je Šahinović.

dan_branitelja (10)I danas su se nekadašnji saborci minutom šutnje i Fatihom sjetili svojih ratnih drugova na spomen obilježju na Klisi, a namjera im je da ovo obilježavanje postane tradicionalno, kao podsjetnik na prve dane rata i otpora agresiji. – Želimo da na jednom mjestu okupimo naše borce, ali i omladinu, učenike, studente, kao i naše obitelji i da na dostojanstven način obilježimo „Dan branitelja općine Visoko“. ZAJEDNO ISTINOM PROTIV ZABORAVA. – poručio je predsjednik UB „Patriotska liga Visoko“, Senad Šahinović.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.