Obilježen 67. rođendan RK Bosna

PRIGODNIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 67. ROĐENDAN RK BOSNA VISOKO

Prigodnim aktivnostima obilježen je 67. rođendan RK Bosna Visoko. Obilježavanje je započelo u četvrtak (18. februara) okupljanjem veterana, bivših igrača, članova kluba i simpatizera na Gradskom groblju, nakon čega je uslijedio obilazak mezarja i grobnih mjesta bivših igrača kluba koji su nas napustili poslije ratnog perioda.

Također, fatihom i minutom šutnje odana je prigodna počast i svim bivšim članovima kluba koji su nas napustili prije i nakon rata.

Obilježavanje je nastavljeno danas (petak, 19. februar) tradicionalnim okupljanjem na starom igralištu u krugu Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom, mjestu gdje je na današnji dan 1954. godine i započela slavna visočka rukometna priča. Uz prigodno druženje, upriličen je historijski čas te evociranje uspomena i prisjećanje na najveće uspjehe, koji su kroz 67-godišnju historiju obilježili postojanje kluba.

Prisutnima su se obratili fra Stipo Alandžak – član UO RK Bosna, Mirza Handžić – predsjednik UO RK Bosna veterani i Adnan Delić – predsjednik UO RK Bosna.

RK Bosna Visoko je postizao velike rezultate koji su kroz historiju proslavili naš grad i našu domovinu. Visočka škola rukometa je nadaleko prepoznatljiva i etablirana kao jedna od najuspješnijih u bivšoj Jugoslaviji, a nakon toga, u postratnom periodu i u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Klub je iznjedrio na desetine velikih rukometnih imena i reprezentativaca u svim kategorijama. Osvojene su desetine najsjajnijih trofeja u omladinskim i seniorskim generacijama.

Članovi UO RK Bosna i UO RK Bosna veterani su fra Stipi kao domaćinu uručili prigodne poklone kao znak uspješne višegodišnje saradnje, koja će i dalje,  na obostrano zadovoljstvo, biti nastavljena.

Ovim putem našem voljenom klubu još jednom čestitamo 67. rođendan te ističemo da nove uspjehe i razloge za slavlje očekujemo u budućnosti, koja će, nadamo se, biti trofejna i blistava kao i prošlost!

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba