Obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH u Visokom

Foto galerija: Visoko – Dan državnosti BiH

U okviru programa obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, danas je u Visokom upriličeno polaganje cvijeća na Spomen kosturnici borcima NOAR-a, na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, te na Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Nakon toga je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Visoko, kojoj su prisustovali mnogobrojni gosti i zvanice, predstavnici zakonodavne vlasti, predstavnici boračkih Udruženja, porodica šehida i poginulih boraca, predstavnici  vjerskih zajednica,kao i predstavnici javnih ustanova i javnih preduzeća općine Visoko.

Posebna dobrodošlica upućena je akademiku, emeritusu prof. dr . Dževadu Jahiću, potpredsjedniku i jednom od osnivača Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) koji je uveličao svečanu sjednicu povodom značajnog datuma – Dana državnosti BiH.

Također, svečanu sjednicu su prigodnim programom obogatili i učenici ŠOMO “Avdo Smajlović” Visoko i Gimnazije Visoko.

Poslije svečane sjednice upriličeno je i otvorenje izložbe u kupoli Kulturnog centra Altindag – Visoko “Tvrđave u dolini Bosne”,  koju su organizovali JU “Zavičajni muzej” Visoko i Muzej Grada Zenica.

Na otvorenju se prisutnim obratio Tarik Silajdžić, ispred Zavičajnog muzeja, kao i autor izložbe, Emir Porča.

 

 

 

Press  Općine Visoko