Obilježen 1. juli – Dan policije FBiH

(Patria) – U sjedištu zgrade Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, povodom obilježavanja 1. jula „Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine“, zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman i ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Aljoša Čampara danas su položili cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine.

 Polaganje cvijeća u sjedištu zgrade izvršilo je rukovodstvo Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Istog dana delegacija Federalne uprave policije unutrašnjih poslova obišla je i šehidsko mezarje „Kovači“, gdje je položeno cvijeće ispred centralnog nišana i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Takođe, položeno je cvijeće i na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane na mjesta pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova, Joze Leutara, kao i ispred spomen ploče Centara za obuku policijskih kadrova Mahir Begić u Suhodolu, gdje je u februaru 2019. godine, ubijen policijski službenik Federalne uprave policije, Begić Mahira, a gdje su bili prisutni i predstvanici Sindikata.

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe, te na drugi prigodan način odata je počast prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, Aliji Izetbegoviću, šehidima Bosne i Hercegovine, pokojnom zamjeniku ministra, Jozi Leutaru, kao i stradalim policijskim službenicima.