Obilježavanje mjeseca rođenja Muhameda a.s.

U subotu 09.11.2019. godine Aktiv vjeroučitelja i Medžlis Islamske zajednice Visoko su imali niz zajedničkih manifestacija u kojima su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola područja MIZ Visoko. 

Prije podne namaza je oko 400 učenika u Bijeloj džamiji proučilo zajedničku hatmu svim šehidima i nevino stradaloj djeci u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.Poslije podne namaza učenici u pratnji vjeroučitelja, glavnog imama prof. Midhat ef. Čakalovića i predsjednika Aktiva vjeroučitelja Visoko prof. Haris Goraka su upriličili šetnju gradom do Trga žrtava genocida u Srebrenici i učenje fatihe. Nakon toga je u KC “Altindag” proučena hatma dova, prikazan crtani film o životu Muhammeda a.s., organizirana posjeta izložbi Kur'ana “Kur'anom ti po srcu pišem” vlasnika i autora izložbe mr. sc. Nusreta Omerike i druženje sa kaligrafom Edib Rašid Huseinagićem. 
Nakon akšam namaza je održana promocija knjige “Odgoj Salahudinove generacije i povratak u Jerusalem” , promotori : mr Edin Dedić i Jusuf Džafić, prof. Moderator je bio Haris Gorak, prof.Cjelodnevna aktivnost učenika i vjeroučitelja Visokog  je  bila u znaku Poslanika a.s i razveselila je srca svih učesnika i prisutnih.

Medžlis Visoko