Obilježavanje 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja

Načelnik Aldin Šljivo: Mlađe naraštaje moramo naučiti da budu dame i kavaljeri, antifašisti, vrijedni radnici i dobri ljudi
Obilježavanje 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja: Upriličen svečani prijem za predstavnike Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina općine Kakanj

Ponedjeljak, 8. april 2019. godine: U okviru obilježavanja 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja,  načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo danas je u svom uredu upriličio prijem za predstavnike Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina općine Kakanj.

Svojim gostima načelnik je čestitao Dan oslobođenja Kaknja, a tokom prijema se razgovaralo o potrebi i značaju njegovanja i jačanja antifašizma koji je čuvar najvećih humanih i civilizacijskih vrijednosti.

“Svaki čovjek koji uči svoje dijete da bude arogantno i nasilno u društvu i koji takav odgoj pravda surovošću društva u kojem živi ne razumije bit i suštinu antifašizma. U našoj svakodnevnici obično se kaže da u životu dobro prolaze oni arogantni i opasni. To je jedna velika laž jer oni su uskraćeni za osjećaj ljepote koju donose riječi poput „Oprosti“, „Nije namjerno“, „Budi moj prijatelj“, „Računaj na mene“, „Samo zovi ako trebaš pomoć“ itd.

Mlađe naraštaje moramo naučiti da budu dame i kavaljeri, antifašisti, vrijedni radnici i dobri ljudi koji njeguju prijateljstvo, zajedništvo, solidarnost, osjećajnost, ljubav i mir”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo povodom 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja.

Press Općine Kakanj