NaslovnicaBiHObilježava se...

Obilježava se 23. godišnjica stradanja Bošnjaka u logoru Sušica

Danas se obilježava 23. godina stradanja Bošnjaka u logoru Sušica u Vlasenici. U logoru je ubijeno više od 1.600 osoba, dok su mnogi doživjeli najgora maltretiranja, silovanja, iživljavanja i deportacije u ostale logore za nesrpski narod, najprije u Batković, a nerijetko su Bošnjaci izvođeni na ratne linije kao živi štit.

Kroz logor Sušica u 1992. godini prošlo je više od 8.000 Bošnjaka Vlasenice i Podrinja.

Logor Sušica je od maja do kraja septembra 1992. godine bio logor za Bošnjake sjeveroistočne Bosne. Kroz logorske torture Sušice su prošli Bošnjaci iz Rogatice, Sokolca, Han Pijeska, Žepe, Vlasenice, Milića, Zvornika, Bratunca, Srebrenice, Šekovića i Kalesije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.