NaslovnicaZDKObilazak osno...

Obilazak osnovnih škola na području općine Tešanj na kojim se izvode radovi po projektu “Energijska efikasnost u BiH”

U okviru radne posjete  Tešnju  Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj, Ismet Bahtić , direktor OŠ “Gazi Ferhad beg Bašagić” Jablanica, Osmo Hurić, direktor OŠ “Huso Hodžić”, predstavnik Izvođača radova i Nadzor, obavili su nadzor i obilazak građevinskih radova na objektima OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica, općina Tešanj i OŠ “Huso Hodžić” Tešanj:

Radovi na objektu OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica općina Tešanj, finansirani su iz kreditnog zaduženja kod Svjetske banke u okviru projekta “Energijska efikasnost u BiH” za Federaciju BiH  u vrijednosti od 338.525,00 KM.

U toku su radovi na izgradnji nove fiskulturne sale OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica, općina Tešanj koji se posljednje dvije godine finansiraju sredstvima Općine Tešanj i sredstvima Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Za radove u OŠ “Huso Hodžić” Tešanj u 2017. godini Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona izdvojilo je za sanaciju mokrog čvora u fiskulturnoj sali 18.630,00 KM.

Konstatovano je da radovi teku po planu. Prisutni su izrazili zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.