NaslovnicaBiHObespravljeni...

Obespravljeni radnici iz RS-a obratili se sudu u Strazburu

Desetine hiljada radnika koji su 1992. godine protivpravno otpušteni s posla iz firmi na području današnje Republike Srpske samo zbog nacionalne pripadnosti, ni na koji način neće biti obeštećeni, zato što se nisu 2001. godine javili na tromjesečni poziv vlasti da regulišu svoja potraživanja po ovom osnovu.

Od oko 40.000 njih, koliko ih je tada imalo sreću da se prijavi, polovina ih više od 20 godina čeka da dobije zakonom zagarantovano obeštećenje. Neki su se ovih dana, putem pravnog zastupnika obratili i Sudu za ljudska prava u Strazburu.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.