NaslovnicaLokalne Teme"Obećanje lud...

“Obećanje ludom radovanje”: Ove godine OPET nije došlo do obnove sportskog igrališta u naselju Carica, MZ Rosulje

Mjesna zajednica Rosulje je druga najveća mjesna zajednica u Visokom po broju stanovnika, a na području ove visočke mjesne zajednice živi oko 3.500 stanovnika.

Prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, na području ove MZ, tačnije u naselju Carica, postojao je sportski teren koji je bio najveći nakon onog u MSŠ „Hazim Šabanović“, a prema sjećanjima starijih Visočanke i Visočani, u sklopu terena je bilo malonogometno igralište, košarkaško igralište, i igralište za odbojku.

Međutim, ovaj sportski teren je devastiran tokom agresije na našu zemlju, a od završetka agresije do danas ništa nije urađeno po pitanju obnove ovog terena.

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, koja je održana u siječnju 2021. godine, vijećnik Admir Babić pokrenuo je inicijativu za obnovu sportskog terena u naselju Carica, a odgovor koji je tada dobio od nadležnih iz Gradske uprave Visoko jeste jeste da će nadležna Služba pripremiti aktivnosti za izradu projektno-tehničke dokumentacije i osigurati potrebna odobrenja kako bi se ovaj projekt mogao kandidovati za odgovarajući Program, te da je inicijativa prihvaćena.

Prema saznanjima portala Visoko.co.ba, nakon prihvaćanja ove inicijative, a prema onome što je Admir Babić rekao za naš portal 18 mjeseci kasnije, točnije sredinom lipnja ove 2022. godine, u Gradskoj upravi Visoko je prisustvovalo „radnom sastanku“ kako bi dao doprinos izradi glavnog projekta.

“Tada sam dobio čvrsta obećanja da će sve biti realizirano (projekt obnove sportskog igrališta u naselju Carica, MZ Rosulje op.a.) i da će mještani ove godine (2022.) dobiti nova igrališta koja su postojalo do agresije na BiH na ovom sportskom terenu”, istaknuo je tada Babić za portal Visoko.co.ba.

No, prema posljednjim informacijama do kojih je došao portal Visoko.co.ba, sve je ostalo na obećanjima.

Naime, prema Planu i programu rada Službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Visokog za 2022. godinu, u ovoj godini nije planiran nijedan projekt koji se odnosi na izgradnju igrališta u naselju Carica.

“Prilikom planiranja projekata za 2023. godinu navedeni projekt će biti uzet u razmatranje”, istakli su iz Službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Visoko.

Za 69 dana nastupa 2023. godina, a stanovnicima ne samo MZ Rosulje odnosno naselja Carica, nego i cijelog Visokog koji su razočarani zbog toga ostaje da čekaju “razmatranje navedenog projekta prilikom planiranja projekata za 2023. godinu” u nadi da će se skoro tri decenije nakon uništenja sportskog igrališta u naselju Carica isto i obnoviti kako je i obećano.

Naim K. / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.