NaslovnicaLokalne TemeObavještenje ...

Obavještenje za stanovnike Topuzovog Polja i Gornje Zimče

JKP “Visoko“ d.o.o. Visoko informiše javnost i stanovništvo Grada Visoko da su u MZ Topuzovo Polje u toku radovi na izgradnji transportnog cjevovoda od priključka do pumpne stanice Dubrave. Radovi u navedenoj mjesnoj zajednici vrše se na lokalnom putnom pravcu kroz naselja Muhašinovići i Gornje Topuzovo Polje, te se realizuju u okviru projekta “Proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko – Podsistem Moštre“.

Za vrijeme izvođenja radova u navedenim naseljima dolazit će do povremene obustave u saobraćaju, te ovim putem molimo sve stanovnike koji saobraćaju na lokalnom putnom pravcu kroz naselja Muhašinovići i Gornje Topuzovo Polje na strpljenje i dodatni oprez, kao i da svoja motorna vozila ostavljaju na odgovarajuća mjesta kako bi izvođač radova mogao bez problema pristupiti sa potrebnom mehanizacijom na mjesto izvođenja navedenih radova.

Završetkom svih radova na proširenju vodovodne mreže u svim navedenim mjesnim zajednicama i naseljima, te završetkom velikog navedenog projekta trajno će riješiti pitanje vodosnabdijevanja stanovništva mjesnih zajednica Topuzovo Polje, Moštre, Kološići, Liješeva i Orašac.

Također obavještavamo javnost i stanovnike naselja Gornja Zimča da je realizacija radova na proširenju vodovodnog sistema u njihovom naselju u završnoj fazi.

U skladu sa zaključenim Sporazumom između Grada Visoko, JKP “Visoko“ d.o.o. Visoko i MZ Zimča, svi dosadašnji korisnici lokalnog vodovoda „Tutnjevac i Alibegovića potok“ dužni su pristupiti zaključenju Ugovora o pružanju komunalnih usluga, kako bi nastavili koristiti usluge vodosnabdijevanja sa gradskog vodovoda.

Zaključenje Ugovora realizuje se u prostorijama JKP “Visoko“ d.o.o. Visoko u Naselje Luke br. 16 u periodu od 7:30h do 15:30h.

Molimo sve korisnike usluga iz navedenog naselja da pri zaključenju Ugovora prezentuju ličnu kartu.
Zaključenje Ugovora obavezno je izvršiti do 01.08.2021. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt brojeve telefona: 032/465-908 – Ibrahim Tatar i 061/692-234 – Sehad Kapetanović, predstavnik MZ Zimča.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.