NaslovnicaLokalne TemeObavještenje ...

Obavještenje iz JKP “Visoko” d.o.o. Visoko

JKP “Visoko” d.o.o. Visoko upućuje molbu korisnicima na području grada Visoko da imaju obavezu u zimskom periodu preduzeti sve preventivne mjere zaštite vodovodne instalacije i vodomjera od smrzavanja u svom domaćinstvu (kući, stanu, poslovnom prostoru, vikendici, itd), te ih na adekvatan način zaštiti od smrzavanja i pucanja.

Kako bi se izbjeglo smrzavanje vodovodne instalacije i vodomjera, te nastanak neželjenih šteta, potrebno je da pratite sljedeće upute:

  • Vodomjer i kompletnu instalaciju priključka u vodomjernom oknu (šahtu) zaštitite upotrebom termo izolacijskog materijala kao što je: stiropor, staklena vuna, starom dekom, debljom tkaninom i slično;
  • Poklopac od vodomjernog okna (šahta) treba obavezno dobro zatvoriti, tako da hladan zrak ne može prolaziti u prostor oko vodomjera, jer posljedica slabe zaštićenosti vodomjernog okna (šahta) od niske temperature može uzrokovati oštećenje komplet vodomjera usljed čega korisnik ostaje bez vode;
  • Vanjske vodovodne cijevi koje vode do garaža i dvorišnih objekata, a koje nisu na propisnoj dubini i stalno su izložene vremenskim uticajima prvo ih treba isprazniti od vode, zatim zaštiti termo materijalima kao što su: filc, građevinskom folijom i drugim specijalizovanim proizvodima za izolaciju cijevi; i
  • U vikendicama i objektima koji nisu u redovnoj upotrebi ili u kojim niko ne stanuje, te odlazite na duži put, obavezno zavrnite glavni ventil iza vodomjera, te ispustite vodu iz cijevi kako bi se spriječilo smrzavanje vodovodnih instalacija.

Savjetujemo korisnicima na području grada Visoko koji u zimskom periodu ostanu bez vode u svom domaćinstvu, te ako nije najavljen nestanak vodosnabdijevanja u medijima od strane JKP “Visoko” d.o.o. Visoko da prvo provjere stanje vodovodne instalacije u svom vodovodnom oknu (šahtu).

U slučaju da vodovodna instalacija i vodomjer zamrznu, ne smijete vršiti odleđivanje direktnim poljevanjem tople vode po istim, niti korištenjem otvorenog plamena.

U navedenom slučaju najbolje je da potražite stručnu pomoć, jer pored odleđivanja vodomjera potrebno je izvršiti provjeru komplet vodovodne instalacije u domaćinstvu, kako bi se uspostavilo normalno vodosnabdijevanje u domaćinstvu.

U slučaju navedenih problema u Vašem domaćinstvu za dodatne informacije kontaktirajte nadležne službe JKP “Visoko” d.o.o. Visoko na broj telefona:032/465-999 ili na e-mail: info.podrska@jkpvisoko.ba

JKP Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.