Lokalne TemeObavještenje iz JKP "Visoko" d.o.o. Visoko

Obavještenje iz JKP “Visoko” d.o.o. Visoko

Odjeljenje za građevinske poslove, usluge i održavanje objekata obavještava sve etažne vlasnike koji žive u zgradama na području Grada Visoko da je u proteklom periodu u više navrata dolazilo do nemilih događaja.

Nemili događaji se odnose na česta začepljenja kanalizacionih odvoda u zgradama, što dovodi do većih kvarova na kanalizacionoj mreži i samim tim do povećanja troškova samog tekućeg održavanja zgrada.

Upućujemo molbu/apel za sve nesavjesne etažne vlasnike u svim zgradama na području Grada Visoko da ne bacaju nerazgradivi otpad (ulje, higijenske maramice, papir, krupni otpad, oguljinu od voća i povrća, te ostali organski otpad) u svoje kanalizacione odvode, te da isti odlože na mjesta predviđena za odlaganje komunalnog otpada.

Etažni vlasnici koji ispravno postupe i ne odlažu nerazgradivi komunalni otpad u kanalizacione odvode u zgradama, obezbijeđuju prohodnost kanalizacionih odvoda koji će služiti svojoj svrsi tj. biće u punoj funkciji, te neće dolaziti do začepljenja na kanalizacionoj mreži i samim tim ni do povećanja troškova samog tekućeg održavanja zgrada.

Visoko.co.ba/JKP Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE