BiHObavijest za visočke vozače: Od danas niže cijene putarine za kombije, kamione...

Obavijest za visočke vozače: Od danas niže cijene putarine za kombije, kamione i autobuse

Od danas, 7. novembra 2022. godine, na snagu je stupila odluka o nižoj cijeni putarina za klasu vozila IV.

Direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder ističe kako se ovim smanjenjem cestarine za vozila IV kategorije želi pomoći gospodarskim subjektima.

“Smanjenjem cestarine za vozila IV kategorije želimo pomoći gospodarskim subjektima koji koriste ostale ceste, a koje nisu uglavnom dimenzionirane za teški promet pri čemu se pravi velika šteta lokalnim i regionalnim cestama. Mišljenja sam da ćemo ovom odlukom povećati broj korisnika autoceste za navedenu kategoriju a time i uvećati ukupne prihode od cestarine”, kazao je Voloder.

Klasa vozila IV podrazumijevaju vozila sa četiri ili više osovina i visinom mjerenom na prvoj osovini većom od 1,3 m (kamioni sa ili bez prikolice sa četiri ili više osovina, tegljači sa poluprikolicom, autobusi sa ili bez prikolice sa četiri ili više osovina, kombi vozila s prikolicom ili karavanom s ukupno četiri ili više osovina, vozila najveće dozvoljene mase preko 3.500 kg, vozila registrirana preko 9 sjedišta), priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE