Obavijest za poljoprivrednike …

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE KOJI SU UPISANI U REGISTAR POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

Obavještavaju se poljoprivrednici koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava da su u skladu sa zakonskim odredbama dužni izvršiti ažuriranje podataka za 2018. godinu.

Ažuriranje podataka su dužni izvršiti i klijenti (privredna društva, zadruge, udruženja, Mjesne zajednice), koji ostvaruju ostale vrste podrški (certificiranje proizvodnje, ruralni razvoj, premije, osiguranja i sl.)

Promjena, odnosno ažuriranje podataka vrši se u Općini Visoko u periodu od 01. 01. do 31. 03. 2018. godine, a sva poljoprivredna gazdinstva koja naknadno urade ove promjene neće moći aplicirati za novčane podrške u 2018. godini.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u registar, a apliciraju za novčane podrške u 2018. godini, također se trebaju upisati u gore navedenom roku – od 01. 01. do 31. 03. 2018. godine.

Poljoprivrednici koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika (registrovani obrt), a ostvaruju novčane podrške, trebaju to uraditi do 31. 03. 2018. godine, jer sve naknadno urađene promjene organizacionog oblika poljoprivrednog gazdinstva se neće uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.

Molimo Vas da ažurirate i sve ostale podatke koji se odnose na osnovne podatke (bankovni podaci, kontakt telefon, broj članova i sl.), jer se svi podaci koriste pri obradi zahtjeva, izradi izvještaja i budućih planova.

 

 

Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti