NaslovnicaLokalne TemeObavijest obr...

Obavijest obrtnicima i licima koja obavljaju srodne djelatnosti

Obavještavaju se obrtnici i lica koja obavljaju srodne djelatnosti sa poslovnim sjedištem na području Grada Visoko, a kojima je izdato odobrenje za obavljanje djelatnosti prije 01.10.2021. godine, da su u skladu sa članom 82. Stav (1) Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 75/21) dužni uskladiti svoje poslovanje sa odredbama ovog Zakona.

Obrtnici koji u toku poslovanja (proširenje obima poslovanja, promjena sjedišta registrovane djelatnosti, vanjskotrgovinsko poslovanje i sl.) potrebno je da naznače na zahtjevu kako bi se iste navele u novom odobrenju za rad obrtničke djelatnosti.

Nadležni organ će i  nakon isteka roka koji je zakonom ostavljen za usklađivanje poslovanja, uvažiti podnesene zahtjeve obrtnika i izvršiti potrebno usklađivanje poslovanja.

Zahtjev za usklađivanje poslovanja potrebno je podnijeti Službi za privredu, finansije, poslovne prostore i ekonomski razvoj putem protokola Službe za privredu.

Obrazac zahtjeva za usklađivanje može se preuzeti na info pultu Gradske uprave Visoko ili elektronskim putem na linku:

Napomena: Podnosioci zahtjeva su obavezni priložiti ovjerenu kopiju rješenja kojim je odobreno obavljanje djelatnosti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.