Lokalne TemeObavijest o provođenju ankete o prihodima i uslovima života u BiH 2024

Obavijest o provođenju ankete o prihodima i uslovima života u BiH 2024

Obavještava se javnost da će Federalni zavod za statistiku u periodu od kraja mjeseca maja do kraja mjeseca jula 2024, a u skladu sa Programom i Planom provođenja statističkih istraživanja za 2024. godinu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine provesti anketiranje domaćinstava za istraživanje . Anketa o prihodima i uslovima života u BiH 2024.

Anketiranje na području FBiH obavljaju akreditovani anketari koje angažuje Federalni zavod za statistiku. Anketa o prihodima i uslovima života u BiH provodi se u uzorkom izabranim domaćinstvima sa područja Grada Visoko.

Individualni podaci prikupljeni Anketom o prihodima i uslovima života u BiH 2024 su službena tajna, koristiće se isključivo u statističke svrhe i biće objavljeni samo kao zbirni podaci. Tajnost prikupljenih podataka je zagarantovana Zakonom o zaštiti ličnih/osobnih podataka (“Službeni glasnik Bosne i Hercegovine”, br.49/06, 76/11 i 89/11), kao i Zakonom o statistici u FBiH (“Službene novine Federacije BiH”, br.63/03 i 9/09).

 

Federalni zavod za statistiku


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE