NaslovnicaLokalne TemeObavezna prev...

Obavezna preventivna proljetna sistematska deratizacija

Obavještavamo građane grada Visoko da će se u periodu od 09.05.2022. godine do 13.05.2022. godine provesti obavezna preventivna proljetna sistematska deratizacija za objekte i javne površine iz nadležnosti Grada Visoko, a u skladu sa Naredbom Ministarstva zdravstva Ze-do kantona, broj 11-33-6289-1/22 od 19.04.2022. godine. Obaveznom preventivnom sistematskom deratizacijom na području grada u skladu sa Naredbom će biti obuhvaćene javne zelene površine, registrovane deponije smeća, zgrada Gradske uprave sa pripadajućim ispostavama i vanjskim površinama, sve javne ustanove u nadležnosti grada.
Deratizacija će se izvoditi sa antikoagulantnim rodenticidima druge i treće skupine otrova visokog učinka. Obaveznu preventivnu proljetnu sistematsku deratizaciju će za Grad Visoko izvršiti Institut za zadravlje i sigurnost hrane Zenica.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.