Nutricionista Jerko Petričušić posjetio visočke mljekare

RENOMIRANI NUTRICIONISTA JERKO PETRIČUŠIĆ U POSJETI VISOČKIM MLJEKARIMA

Jedan od osnovnih ciljeva formiranja našeg udruženja je razvoj i  unapređenje stočarske proizvodnje ,razmjena iskustava i stjecanje novih znanja.

Sa tim u vezi se trudimo da kroz razne  posjete i edukacije dovedemo do unapređenja  proizvodnje, poboljšamo zdravstveni status životinja te  olakšamo i poboljšamo fito-sanitarne uslove na farmama.

U četvrtak 21.01.2021 bili smo  počašćeni prisustvom nadaleko poznatog nutricioniste za životinje dipl.ing.agr. Jerka Petričušića koji radi za renomiranu kompaniju Fanon doo iz Hrvatskekao savjetnik za ishranu stoke.

Gosp. Petričušić je osoba koja bogatim znanjem ali i životnim iskustvom uspješno pripravlja obroke za životinje u cilju maksimalnog ali racionalnog iskorištavanja proizvodnih sposobnosti zivotinja uz očuvanje zdravlja i poboljšanje plodnosti zivotinja.

Lično je želio obići naše farme kako bi uvidio čime raspolažremo od hraniva za naše životinje. Nakon obilaska  sa stručnog aspekta ukazao je  na određene propuste koje smo činili u pripremi potpunih obroka koji zadovoljavaju u potpunosti potrebe muznih krava za svim nutritivnim materijama.

Na kraju posjete nam je sastavio primjere potpunih obroka od naših hraniva, način i količinu doziranja istih u odnosu na vrijeme laktacije i potrebu životinje za hranjivim materijama.

 Iskazao je spremnost i želju da u budučnosti posjeti i ostale članove udruženja koje ovom prilikom nije uspio obići.

Ovom prilikom zahvaljujemo i radujemo se nastavku saradnje.

Udruženje VI-MILK