Nurkić najavio dolazak Damiana Lillarda u Visoko: Ništa slično nisam vidio, očaran sam

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić jutros je stigao u Arheološki park “Bosanska piramida Sunca” s vjerenicom Eminom Durić, a u izjavi za medije kazao je da bi i njegov saigrač iz Portlanda Damian Lillard u skorije vrijeme mogao posjetiti Visoko.

Također, zahvalio se Novaku Đokoviću, koji ga je, kako je priznao, potaknuo da dođe u Visoko.

“Hvala svima što ste došli, bez obzira na to što nisam bio najavljen. Hvala Semiru Osmanagiću i Novaku Đokoviću, koji je jedan od prvih koji su me pozvali da dođem na piramidu, što je malo ironično, s obzirom na to da sam odavde. Žao mi je što nisam ranije došao i ne bih volio da budem napadan, ali ovo je fascinantno. Ništa slično nisam vidio”, kazao je Nurkić, dodavši:

“Volio bih kad bi svi Bosanci i Hercegovci došli, jer je ovo nezaboravno iskustvo. Škole iz BiH trebale bi slati djecu da vide ovo mjesto. Očaran sam onim što sam vidio.”

Na pitanje da li će pozvati i svoje saigrače da dođu u Visoko i posjete piramde, Nurkić je kazao:

“Ne bih o imenima, ali u toku NBA sezone sam već imao pitanja o piramidama. Znate moj odnos s glavnom zvijezdom ekipe (Damian Lillard), u planu je njegov dolazak i nadamo se da će to biti realizovano, ako ne ove, onda naredne godine.”

Na kraju, Nurkić je rekao da ga se najviše dojmio koncept organizacije koji je vidio.

“Najviše me se dojmio koncept svega jer rijetko gdje viđate da postoji nešto ovakvo. U nekom smo teškom vremenu i ne može se platiti čovjeku da pokrene nešto ovakvo. Zanimljivo je, tuneli, park, šest piramida. Svi ljudi ovdje imaju svoje priče. Najdraže mi je da doktor Osmanagić nije rekao da se ovdje liječi, da su iznad doktora…”, istaknuo je Nurkić.

Nurkić nije prvi poznati sportista koji je posjetio Visoko, a i ovoga puta domaćin je bio Semir Osmanagić.

Ranije je najbolji teniser svijeta Novak Đoković u tri navrata dolazio na piramide u Visokom, a kada je bio posljednji put, početkom maja ove godine, najavio je to kao način da se želi što bolje pripremiti i fokusirati na osvajanje Roland Garrosa, što mu je na kraju i pošlo za rukom.

Nurkić je član Portlanda od 2017. godine, a u dosadašnjih 216 utakmica u dresu Blazersa prosječno je bilježio 14,5 poena uz 9,6 skokova i 2,8 asistencija.

Klix