NaslovnicaBiHNSRS nije pod...

NSRS nije podržala Dodikov veto

Narodna skupština Republike Srpske nije podržala veto koji je na sjednici Predsjedništva BiH uložio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na posebnoj sjednici NSRS koja je održana na Dodikov zahtjev, nije postojala dvotrećinska većina koja bi proglasila štetnom Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Velike Britanije, koju je bez konsenzusa usvojilo Predsjedništvo BiH.

Dodik je nakon toga izjavio je da je opozicija, predvođena PDP-om i SDS-om, danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasala protiv Republike Srpske jer je glasala za sporazum s Velikom Britanijom. Dodik je istakao da to pokazuje i njihovu poslušnost prema britanskoj Ambasadi u BiH jer su institucije RS-a utvrdile da se sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti.

 

“I to narod treba da zna”, napisao je Dodik na svom “Twitter” nalogu.

Prije početka sjednice predstavnici opozicionih partija su rekli da neće podržati veto. Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je rekao da su trgovinske i prijateljske veze RS potrebne sa svima u svijetu i da je isti ovakav sporazum sa Velikom Britanijom popisala i Srbija.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.