ZDKNovoimenovani notari položili svečanu zakletvu, dvoje ih je iz Visokog

Novoimenovani notari položili svečanu zakletvu, dvoje ih je iz Visokog

Zeničko-dobojski kanton dobio je tri nova notara. Svečanu zakletvu pred ministrom za pravosuđe i upravu Nebojšom Nikolićem danas su položili Mineta Hrvat iz Vareša, koja je imenovana na notara za područje općine Vareš i Adnan Husomanović iz Visokog, imenovan za notara za područje općine Breza. Svečanu zakletvu naknadno će položiti Sulejman Ismić iz Visokog, koji je imenovan za notara za područje općine Kakanj.

Adnan Husomanović, Mineta Hrvat / Ministar za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić
Adnan Husomanović, Mineta Hrvat / Ministar za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić

Ministar Nikolić je izrazio zadovoljstvo imenovanjem tri nova notara, najavivši da će ovo ministarstvo početkom iduće godine pokrenuti proceduru imenovanja nedostajućih notara u gradovima i općinama, uključujući i općinu Olovo, jedinu općinu u ZDK-u koja trenutno nema notara.

 

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE