NaslovnicaPreporukaMuzikaNovogodišnji ...

Novogodišnji koncert Dine Merlina pratilo više od pola miliona ljudi

Novogodišnji show Dine Merlina na Moja TV pratilo je više od pola miliona ljudi, a ova velika zvijezda napravila je nezapamćen online događaj.

“Ukupno je nešto više od 210 hiljada TV aparata i drugih uređaja imalo pristup platformi, od čega 205 hiljada na Moja TV i pet hiljada putem aplikacije. S obzirom da se večerašnji show pratio uglavnom u porodičnoj atmosferi i da je prosječno na jednu konekciju dolazilo od dvije do četiri osobe, to znači da je više od pola miliona ljudi uživalo u ovom spektaklu”, kazao nam je menadžer Asim Kraljić, menadžer Dine Merlina.

BH Telecom, Samsung i Dino Merlin su pripremili jedinstven novogodišnji show za gledaoce iz Bosne i Hercegovine i širom svijeta u kojem su premijerno predstavljene dvije nove pjesme s predstojećeg albuma ovog umjetnika.

Virtuelni koncert je počeo u 21:00 sat, a publika je imala priliku uživati u do sada neviđenom spektaklu na ovaj poseban način.

Dino Merlin ni ove godine nije želio propustiti priliku da okupi svoju publiku pa je tako sada zbližio fanove sa svih meridijana i postavio nove standarde produkcije virtuelnih TV koncerata. Ovakva vrsta novogodišnjeg showa je nešto posve drugačije, a ideja je nastala u periodu pandemije kada fizički kontakti nisu dozvoljeni.

Samo za ovu priliku okupljen je tim sa više od 100 profesionalaca iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Gledaoci su, osim svevremenskih hitova imali priliku vidjeti i impozantnu scenografiju, videoanimacije, posebno kreirane za ovu priliku, kao i koreografije u izvedbi plesne grupe iz videospota “Mi”.

Na showu je predstavio dugoočekivani duet sa Senidah naziva “Dođi” koji je moguće pogledati i na Youtubeu.

Koncert je realiziran kao svojevrsno putovanje od apokaliptične stvarnosti do nade pa je repertoarom novih i starih pjesama, nekih napisanih i prije tri desetljeća, Dino Merlin na svoj način reflektirao trenutna zbivanja u Bosni i Hercegovini i regiji.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.