Lokalne TemeNovih devet poduzetnika u Projektu „Visoko – Brend poduzetništva“

Novih devet poduzetnika u Projektu „Visoko – Brend poduzetništva“

Novih devet poduzetnika u Projektu „Visoko – Brend poduzetništva“
Nakon što su u proteklom periodu prošli obuku, a onda imali i prezentacije svojih poslovnih ideja, danas je u Maloj sali Gradske uprave Visoko upriličeno potpisivanje ugovora sa devet novih učesnika  Programa podrške poduzetništvu u Visokom – „Visoko – Brend poduzetništva“. U pitanju je treća grupa u kojoj se ponovo našlo devet novih poduzetnika, koji uskoro pokreću svoje biznise.
– Svi koji ste se prijavili zaista ste uložili i mnogo vremena i truda kako bi se upravo vaše ideje našle među odabranima i želim vam svima čestitati i poželjeti mnogo sreće i uspjeha, i naravno da ostvarite svoje ciljeve. Kroz ovaj projekat do sada smo imali tri grupe, a imat ćemo uskoro još jednu što će u konačnici rezultirati podršku za 30-ak mladih ljudi, a što je otprilike investicija u iznosu od 250.000 KM. – kazao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.
Najbolje ocijenjeni učesnici treće grupe dobit će priliku za finansijsku i stručnu pomoć pri realizaciji svoje poslovne ideje. Finansijska podrška se realizuje u vidu granta u iznosu od 8.750 KM, dok će stručnu pomoć učesnici dobiti kroz poslovni mentoring i IYB (Improve Your Business) trening.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE