Novi video napada policajca na mladića u Visokom, njegov brat za “Avaz”: Udarao ga je u glavu

POLICAJAC SUSPENDIRAN

Pogledajte novi video napada policajca na mladića u Visokom, njegov brat za “Avaz”: Udarao ga je u glavu

Iako im je pokazao potvrdu, rekli su da mu moraju napisati kaznu o nepredavanju vozačke dozvole u iznosu od 100 KM, ispričao nam je Kiram Hidić

Redakciji „Avaza“ obratio se Kiram Hidić i pojasnio detalje događaja u kojem je policajac iz Visokom upotrijebio fizičku silu nad njegovim bratom Kenanom Hidićem.

Podsjećamo da je nakon objave ovog snimka u javnosti, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić potvrdio da je pripadnik Policijske stanice Visoko privremeno suspendiran do okončanja istrage koju provodi Unutrašnja kontrola MUP-a ZDK.

blob:https://www.facebook.com/5273a968-9e98-4518-9886-87c84acb911d

Kazna od 100 KM

– Prije par mjeseci brat je prekoračio brzinu za 33 kilometra na sat i na dva mjeseca su mu trebali oduzeti vozačku dozvolu. Policajac je dolazio u nedjelju da kaže da treba predati vozačku, ali brat nije bio kod kuće već je majka rekla da će donijeti u sutradan. Dan poslije, u ponedjeljak, 1. februara, odnio sam bratovu vozačku i dobio potvrdu da sam je predao – kaže Kiram Hidić.

Dalje priča da su policajci došli 5. feburara i pitali njihovu majku zašto Kenan Hidić nije predao vozačku, ali je brat bio na poslu.

– Došli su na bratov posao i izveli ga. Iako im je pokazao potvrdu, rekli su da mu moraju napisati kaznu o nepredavanju vozačke dozvole u iznosu od 100 KM. Brat ih je pitao zbog čega, a policajac mu je odgovorio da je njemu lično morao dati iako se vozačke predaju tamo gdje se i izdaju – priča Kiram.

Tada je, prema njegovim riječima, Kenan rekao da mu napišu nalog i da će sve riješiti na sudu nakon čega ga je policajac uhvatio za ruku i privukao između prednjih vrata policijskog automobila.

Smrskan telefon

blob:https://www.facebook.com/c3275b9e-7a0d-4247-b510-4ad4493d6800