NaslovnicaPreporukaNovi Travnik:...

Novi Travnik: Majka i kćerka zajedno osmislile i napravile knjigu za djecu

Novotravnički mališani ali i roditelji danas su uživali na predstavljanju knjige “Neke pjesme i jedna basna krasna” autorice Marije Marić.

“Već 14 godina radim u knjižnici KŠC-a u Travniku i vidim da su učenici još uvijek radoznali kad su u pitanju knjige. Došla sam na ideju da napravim zbirku prepunu slika i ilustracija, a moja kćerka Julija lijepo crta i ja bih joj pročitala pjesmu ili priču, ona bi nacrtala ilustraciju. Tako smo jedna drugoj bile inspiracija”, kazala je Marić.

Marić je diplomirana komparativistica književnosti koja je svoju prvu zbirku pjesama “Iz predgrađa uma” objavila 2002. godine.

Dvadeset godina kasnije Marija se na književnu scenu vraća dječjom knjigom u čijem joj je uređenju pomogla njezina 10-godišnja kći Julija.

Organizator predstavljanja bila je udruga “Radogost“, a u okviru promocije održana je i mala radionica crtanja.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.