Lokalne TemeSportNovi sportski uspjesi članova TKD kolektiva Bosna-Rudar

Novi sportski uspjesi članova TKD kolektiva Bosna-Rudar

Amina Hrvat i Fahrudin Adilović, članovi Taekwondo kolektiva Bosna-Rudar su u sastavu reprezentacije BiH uzeli učešće na E1/G1 turniru “Skopje Open Ramus”. Amina je opet bila sjajna i došla do srebrene medalje i novih bodova na rang listi, dok je Fahrudin u posljednjih trenucima poražen od predstavnika Francuske. Ekipa TKD saveza BiH ekipni je prvak na ovom turniru.

A na međunarodnom turniru “Zrenjanin Open 2024” uzelo je učešće preko 600 takmičara iz 50 klubova i 8 zemalja. Takmičarski tim Bosna-Rudar učestvovao je sa 17 novih nada, novih talenata, takmičara koji su budućnost kolektiva. Iako je pojedincima ovo prvo takmičenje, nekima drugo ili treće, tim Bosna-Rudar uspio je osvojiti 2 zlatne, 2 srebrene i 8 bronzanih medalja. Uprava kolektiva je zadovoljna nastupom podmlađenog tima i obećava buduće šampione iz ove ekipe. Narednog vikenda takmičari će nastupati na Državnom prvenstvu u Tomislavgradu za kadete i juniore.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE