NaslovnicaBiHNovi spisak U...

Novi spisak UIO-a: KTK Visoko i dalje među najvećim dužnicima u BiH, za PDV duguju više od 2,5 miliona KM

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine objavila je novu, osvježenu listu najvećih dužnika po osnovu poreza na dodatnu vrijednost.

Neprikosnoveni lider i dalje je Kantonalno javno komunalno preduzeće Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo. GRAS za PDV državi duguje čak preko 21,7 miliona KM.

“Svi obveznici koji ne žele da se nađu na javno objavljenoj listi dužnika i time ugroze svoju poslovnu reputaciju, trebaju da izvrše uplatu dugovanja po osnovu indirektnih poreza”, navode iz UIO.

U dokumentima ispod nalaze se samo dio, tačnije više od 550 dužnika po osnovu PDV-a, a na listi se na 15. mjestu nalazi i KTK Visoko, čiji dug iznosi 2,530,289.95

Podsjećamo, lista je zaključena sa 31. oktobrom 2019.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.