Lokalne TemeNovi radovi na uređenju oko Stare džamije u Goduši

Novi radovi na uređenju oko Stare džamije u Goduši

Neumorni mještani Goduše nastavljaju sa dodatnim uređenjem pristupa Staroj džamiji. Dok čekaju izvođače radova na asfaltiranju pristupnog puta, izvršili su šalovanje i betoniranje dva ulaza u harem džamije kako bi u nastavku postavili ulazna vrata koja će dodatno da uljepšaju vanjski izgled samog kompleksa.

Također, putem svoje FB stranice, najavljuju mnogo aktivnosti koje su planirali kako bi samo područje oko Stare džamije pretvorili u jednu prirodnu oazu koja će dodatno obogatiti sadržaje, a samim tim privući posjetitelje koji će uživati kako u samom prostoru nacionalnog spomenika, tako i prelijepom prirodnom ambijentu.

A upravo u utorak je upriličena posjeta desetak turista iz Republike Češke. Gosti nisu krili oduševljenje viđenim, lijepom prirodom, čistim zrakom, a posebno ih je interesovala unutrašnjost Stare džamije. Na kraju posjete su izrazili želju za ponovnim dolaskom i upoznavanjem svojih prijatelja sa ovim biserom i otišli su u nadi da će objekat Stare džamije uskoro doživjeti restauraciju u autentičnom obliku kakva je nekad bila.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE