NaslovnicaLokalne TemeNovi model st...

Novi model stipendiranja osigurao stipendije svima, veće stipendije, ali i nagrade nadarenim studentima

Svim studentima iz Visokog koji imaju prosječnu ocjenu minimalno 8,5 ili ekvivalent osigurano je da imaju stipendiju u iznosu 1200,00 KM. Za nadarene studente koji su od Kantona dobili manji iznos stipendije Grad Visoko je uplatio razliku do 1200,00 KM.

Također, na ovaj iznos svi nadareni studenti dobili su od Gradske uprave nagradu za svoj uspjeh u iznosu od 200 KM. Cijeneći ovaj model osigurano je da svi nadareni studenti u Visokom  imaju stipendiju u iznosu od 1400,00 KM. Ukupno nadarenih studenata u Visokom je šezdeset.

Također, dodijeljene su stipendije i za 33 studenta koji nisu dobili stipendiju od Kantona. Iznos stipendije za sve studente koji nisu nadareni iznosi 750,00 KM.

U Visokom su svi studenti koji zadovoljavaju uslove dobili stipendiju, a nadareni studenti ujednačene iznose stipendija i posebne nagrade. Danas je novac uplaćen na račune, a ukupno za stipendije i nagrade je opredijeljeno 44,850.00 KM iz budžeta Grada Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.