Novi članovi Kantonalnog izvršnog odbora SDA iz Visokog su Ganić, Bešlagić i Mateša-Bukva

Na današnjoj izbornoj Skupštini KO SDA ZDK, koja je održana u Zenici i kojoj je prisustvovalo 87 od verificiranog 91 delegata pored novog/starog predsjednika KO SDA ZDK Miralema Galijašević izabran je i novi Kantonalni izvršni odbor koji je biran po principu ravnomjerne spolne, teritorijalne i starosne zastupljenosti, a u kojem se nalaze i tri visočka imena.

Povjerenje za članove Kantonalnog izvršnog odbora dobili su: Almedin Aliefendić, Admir Avdić, Emir Bešlagić, Mirnes Burkić, Emira Drnda-Čičeklić, Zakir Đafo, Mirza Ganić, Senad Huseinagić, Ćazim Huskić, Senahid Ibrahimović, Muhamed Jusufović, Alma Kamenjaš, Spahija Kozlić, Eldis Kusur, Muamer Mandra, Nagib Mujkić, Nezir Pivić, Muamer Salkić, Dženan Smajić, Alija Tokmić, Mirela Mateša-Bukva, Nebojša Nikolić.

Današnjim izborima u Zenici prisustvovao je i Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (SDA), koji je kazao kako je SDA u Zeničko-dobojskom kantonu uvijek sa sobom nosila stabilnost i pouzdanost te da je današnja sjednica i demokratičnost rezultat rada i sklanjanja sujete u stranu, ali i razumijevanja onih koji ne razmišljaju kao većina.

“Za 8,5 mjeseci su lokalni izbori kada moramo napraviti velike korake i tim koji će pobijediti u općinama gdje nemamo svoje načelnike, gradonačelnike i većine u vijećima. Pravili smo greške, u Cazinu gdje je SDA bila bastion, sada ne možemo doći zbog A-SDA, a u Zenici i Visokom imamo najveće političke konkurente. U momentima kada se situacija lomi, sujete trebamo ostaviti po strani i što jedinstveniji ući u izbornu godinu. O ovome trebamo razmišljati i razgovarati. Sve ove ljude koji su nas pobijedili smo mi u prošlosti u pozicionirali, stekli su snagu, autoritet, znaju naše slabosti i na njih su najviše udarali”, izjavio je Zaimović.

Posebne riječi hvale na današnjoj izbornoj skupštini KO SDA dobio je premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić koji je u proteklom periodu pokazao kako zna uspješno voditi kanton.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.