Novi BMW serije 7 lakši za 130 kg od prethodnika

550

BMW je objavio nove detalje o narednoj generaciji modela serije 7, koja bi prema najavama bavarskog proizvođača, trebala postaviti nove standarde kada je riječ o konstrukcijskim rješenjima, dinamičnosti, voznim sposobnostima, komforu te infotainmentu. Već duže vremena, bavarski proizvođač radi intenzivna testiranja ovog modela na ali kao kamuflirani novi BMW serie 7.

BMW  tvrdi, kako će zahvaljujući značajnoj upotrebi plastike ojačane ugljičnim vlaknima (CFRP) pri izradi putničke ćelije koja smanjuju masu, ali ujedno povećava krutost i čvrstoću automobila te naprednoj konstrukciji i nove generacije pogonskih agregata, nova serija 7 će biti značajno lakša i ekonomičnija od prethodne.

Nova serija 7 će biti oko 130 kg lakša od prethodnika, a za pogonske jedinice će koristiti nove generacije benzinskih i dizelskih agregata, uključujući i 6-cilindrične redne benzince uparene s TwinPower turbopunjačima te 8-stepenskim Steptronic mjenjačima. Zajedno s naprednim i automatski prilagodljivim zračnim ovjesom, novim upravljačem (Integral Active Steering) i kočionim sisteom ovaj će model ponuditi vrhunsku udobnost, ali i gotovo sportske vozne osobine.

Nema sumnje da će biti i dobro opremljen, tako da će centralni dio infotainmenta činiti nova generacija iDrive sistema sa ekranom osjetljivim na dodir, kojim će se moći upravljati i putem pokreta ruke. Nova serija 7 ponudit će i daljinsko upravljanje parkiranjem, odnosno bit će moguće parkirati te isparkirati automobil bez vozača za upravljačem. Dakako, tu je i cijeli niz raznih naprednih sistema pomoći vozaču. Prema najavama, premijera ovog automobila se očekuje ove jeseni na sajmu automobila u Frankfurtu, a potpuni podaci bi trebali biti poznati i prije toga.

Komentari

komentara