NaslovnicaLokalne TemeNove diplome ...

Nove diplome za učenike Gimnazije “Visoko”

I ove godine učenici Gimnazije “Visoko” učestvovali su u međunarodnom matematičkom izazovu “Klokan matematičar 2022.” U martu mjesecu izazovu je pristupilo 3.558 učenika iz BiH, rješavajući zanimljive logičke zadatke u svojim školama pod nadzorom svojih koordinatora. Diplome i nagrade je dobilo 10% najuspješnijih učenika u našoj zemlji. Ponosni smo što je od 34 naša učenika koja su uzela učešće 20 učenika dobilo diplomu za izvrsnost i nagrade, a najbolje plasirani učenici u kategoriji Junior su:

1. mjesto Kvakić Ilhana 1.d
2. mjesto Kvakić Ehlimana 1.d
3. mjesto Buza Emin 1.c
4. mjesto Uzunalić Emir 1.a
5. mjesto Grabovac Armin 1.c
6. mjesto Rejhan Trubljanin 1.c
7. mjesto Ajla Smaka 1.d
8. mjesto Amin Mekić 1.d
9. mjesto Kerim Tatar 1.d
10. mjesto Bakir Pašalić 1.d
11. mjesto Lejla Trako 2.a
12. mjesto Osman Puščul 2.a
13. mjesto Amela Smolo 1.b

U kategoriji Student:
1. mjesto Zerina Sirćo 4.c
2. mjesto Faruk Sijerčić 4.c
3. mjesto Vedin Čelik 4.c
3. mjesto Faris Mehmedagić 4.c
5. mjesto Ismail Dedić 4.c
6. mjesto Adel Dervić 4.c
7. mjesto Tahira Ibrišević 3.a

Učenici su dobili certifikate, a naši koordinatori Sirćo Rasema, Mimić Edina i Bašić Emin zahvalnice za promociju nauke.

Visoko.co.ba/Ahmić Emina 1.c

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.