BiHNovalić razgovarao sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru

Novalić razgovarao sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru

Premijer Federacije, Fadil Novalić, sastao se sa šefom Ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Christopherom Sheldonom.

Razgovarali su o provođenju razvojnih i reformskih projekata u Federaciji koje podržava Svjetska banka, kao što su poboljšanje konkurentnosti poljoprivrede, unapređenje zdravstvenog sistema, energetska tranzicija, te modernizacija vodosnabdijevanja.

S tim u vezi, na dnevnom redu odbora Svjetske banke u ponedjeljak će se naći i budžetska podrška za zdravstveni sektor u našoj zemlji u iznosu od 100 miliona dolara. Od toga će, kako navode u saopštenju Vlade Federacije, ovom entitetu pripasti 60 miliona dolara.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE