Novalić najavio: Sutra pooštravamo mjere!

Komunikacija postoji i između eniteta i sa državnim institucijama gdje se traže najbolja rješenja za trenunto stanje sa korona virusom

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić rekao je za N1 da je njegova Vlada konstantno u komunikaciji sa zdravstvenim sistemom, kriznim štabom i ministarstvom sigurnosti BiH.

Komunikacija postoji i između eniteta i sa državnim institucijama gdje se traže najbolja rješenja za trenunto stanje sa korona virusom. Spriječavanje mobilnosti građana je glavni lijek protiv širenja COVID-a 19, poručio je Novalić i dodao da će mjere nadležnih biti sve oštrije i rigoriznije čime će se pokazati da država funkcionira.

“Vezano za policijski sat izdao sam naredbu ministru Čampari da pripremi jednu takvu mjeru. Da i mi to provodimo u Federaciji. U ovom slučaju ne može u jednom entitetu provoditi jednu mjeru, a u drugom ne provoditi – ne postiže se efekat. Sutra pooštravamo mjere kažnjavanja. Mjere će biti višestruko veće – do evakuacije sa javnog prostora u kazneno popravni zavod”, otkrio je Novalić.